söndag 15 juni 2014

Hundfängelse och koppartjuvar...

I helgen har vi hunnit pyssla lite mer med huset än förra helgen. Då jobbade pappa och jag var fullt upptagen med bajsblöjor, hundar och vardagsgöra. 
Bland det första vi sa att vi skulle göra när vi flyttade in i vårt lilla radhus, det var att sätta nät under staketet på baksidan. Jag påbörjade arbetet själv den första sommaren vi bodde här men sen tog nätet slut och vi höll på en hel säsong med att försöka hitta ett likadant. Men det var slut hos leverantören överallt. Till slut tröttnade vi, tog provisoriska saker och "täppte igen" resterande bit med stenar och hopvikta pallkragar... Man tager vad man haver... :-)
Men nu så fick det vara nog. Nu är det tredje sommaren vi bor här och nu ska det där förbaskade nätet UPP!
Sagt och gjort, ett liknande nät inhandlades ( vi brydde oss inte ens om att leta efter det andra...) och tillsammans satte vi upp den resterande biten.

Ni kanske undrar varför vi sätter upp nät under staketet? Ja vi har inte något större behov av att markera vårt "territorium" för våra grannar - :-) Nej, det är såhär att vi har två grävare i familjen och en riktigt skicklig rymmare...
Både Micra och Amanda gillar att gräva. Micra tycker nog bara det är kul och gräva och tycker sen det är skönt att kunna lägga sig i den svala gropen. Men Amanda... Nä du, den lilla prinsessan är en riktig mästerrymmare. Jag vet att det inte är särskilt stora hundar men det är ändå en klump på 7-8 kg som ålar sig under och igenom det allraste minsta hålet... Hon är hund-houdini... :-)

Hon visade klart och tydligt vad hon tyckte om att vi satte upp nätet i lördags för idag, söndag, så rymde hon...
Fast det var inte via baksidan - så nätet funkar! Nä hon passade på att smita ut på framsidan genom ytterdörren i ett obevakat ögonblick... Hon har inte rymt på hur länge som helst och hela våren nu när vi jobbat på framsidan så har vi kunnat ha ytterdörren öppen och de har bara legat på framsidan och verkligen stannat inom tomtgränsen. Hur lydiga som helst... Så idag åkte även kompostgallret fram framför ytterdörren och Amanda tycker nog att det var lite väl fängelselikt idag... :-) 

Nät är fastsatt under staketet och dessutom nergrävt ca 15-20 cm... 

Idag tycker nog Amanda att det blivit lite fängelselikt...
På framsidan så fortsatte vi idag med att slipa färdigt garageportarna. Det var lite finslipning kvar samt att försöka få bort färgen på ventilationsgallerna ( vet inte riktigt vad de heter). De är nämligen i koppar och förra ägaren hade målat över dem, men vi tänkte se om det kunde vara fint att få fram kopparn. I "värsta" fall är det ju bara att måla över dem senare om det inte skulle se snyggt ut. Det återstår även att se om vi får behålla dem - alltså så inga koppartjuvar hittar hit och snor dem...  :-(

I allafall, dumt nog erbjöd jag mig frivilligt att slutföra detta pilljobb på egen hand så att pappa kunde gå vidare till solväggen. Suck. Pilljobb är en underdrift... Vi har 4 st sådana som du kan se på bilden. Jag är färdig med 1... :-(  Jaja, jag antar att det får bli veckans jobb mellan matning och blöjbyte på lillasyster...

Suck vilket pilljobb att skrapa och slipa bort färgen på dessa...

Pappa satte som sagt igång med "solsidan" och började skrapa bort lösa tegel/putsbitar. Pilla ut silikonet som den förra ägaren har proppat in i vartenda hål i väggen. Silikon syns direkt på en målad tegelvägg så det är liksom blanka fläckar över hela väggen... Så innan vi kan börja måla väggen måste hålen och andra sprickor lagas med bruk. 
Han skrapade och slipade även metalluckan på väggen och detta behövdes verkligen! Man kunde se ganska mycket bubblor under den vita färgen = rost under färgen. Så den slipades idag och är nu redo för en färgomgång!

Pappa i full färd med att pilla ut silikon ur väggens alla hål...

Pappa jobbar på i sin egen lilla värld... :-)

På tal om färg så handlade jag det i veckan. Suck, inget jag såg fram emot. Jag har satt ett mål på 5 000 kr. Jag blir supernöjd om vi lyckas hålla oss under det... Första inköpet gick på knappt 4 000 kr men vi fick en ordentlig rabatt på 1 000 kr så vi betalade endast 3 000 kr!!! Världens bästa färgaffär! :-) Då har vi 5 olika sorters färg som ska täcka fasadens behov. Antagligen behöver vi köpa en 10 L. färghink till för vi kommer måla allt två gånger. Här ska det göras ordentligt! Och jag glömde även att köpa svart färg till att måla plåt/metall med. Så vi får se vad färgkontot kommer att sluta på... :-)

Har du haft en trevlig helg med något särskilt hus-eller trädgårdsarbete?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök! Lämna gärna en hälsning så jag vet att du varit här!