söndag 1 juni 2014

Helgens fasadarbete...

Ja som jag skrev tidigare så är tvättningen på garageväggen färdig och vi har även påbörjat det otroligt trista arbetet med att skrapa bort flagnande färg från de båda garageportarna. Idag är de brunmålade (blä!!!) men ska bli vita och fina, precis som resten av huset.

En granne berättade att den förra husägaren målade om garageportarna precis innan huset lades ut till försäljning. Det betyder att de blev ommålade för ca två år sedan. Grannen berättade även att det byttes ut murkna brädor på portarna med tryckimpregnerat trä som det då sedan målades direkt på. Det är alltså inte konstigt att det redan nu har börjat flagna så mycket färg eftersom det målades på träet innan träet torkat ordentligt. Det är därför man helst ska vänta en säsong innan man målar på tryckimpregnerat trä.

Så vi har skrapat och skrapat och slipat och slipat...

Att skrapa bort färg från garageportarna är ett tidsödande jobb...
Träet måste slipas efter skrapningen och även det tar sin lilla tid...
Jag hoppas att vi ska kunna bli färdiga med skrapning och slipning av garageväggen nu under veckan. Förhoppningsvis kommer även en fasadexpert från colorama hit under veckan och tittar på vår fasad för att se vad vi ska använda för fasadfärg sen när vi ska måla fasaden. Vi har ju både tegel och trä på vårt radhus och så är det dessutom målat sedan tidigare. Så det känns bra och tryggt om en expert kan komma och kika på huset så vi vet att vi målar med rätt färg. Så kul är det faktiskt inte att måla om fasaden att vi vill göra det igen om ett par år. Nej, helst inte förrän om typ 15 år. =D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök! Lämna gärna en hälsning så jag vet att du varit här!