Vi har alltså inte komposterat vårt matavfall alls länge - vi har precis börjat och är super nyfikna på hur bokashi metoden kommer fungera. Därför följer jag noga upp det här i bloggen för att verkligen se och dokumentera utfallet - både ekonomiskt och rent praktiskt. Men OM det fungerar så är det en superbra metod för oss som varken bor på landet, har en stor trädgård, har möjlighet eller vill köpa eller bygga en kompost.
Vi är inne på vecka 2 och är fortfarande på hink nr 1. Men jag kan nog säga att vi lär nog behöva fler hinkar för vi pressar väldigt mycket frukt-och grönsaksjuicer själva och jag äter dessutom mest vegetariskt, så vi har ganska mycket grönsaksavfall/rester. Det vore en härlig känsla att kunna använda dessa resterna till något annat än bara slänga det i soporna och sedan glömma bort det "problemet". "Det tar någon annan hand om"...
Den första bokashi hinken börjar bli full... |
En gammal blombukett har också fått komma med i bokashi hinken och så rev jag sönder en tom äggkartong som ändå skulle slängas och skickas till återvinningen. Snacka om återvinning!!! Nu hamnar den i min bokashi hink istället och kommer förhoppningsvis snart bli härlig näringsrik jord. :-)
Änglamarks ekologiska tvättade ägg-kartong fungerar utmärkt som uppsugningsmaterial i bokashihinken... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för ditt besök! Lämna gärna en hälsning så jag vet att du varit här!